Herpes genitalis

Genital Herpes

Symptomer og antivirale behandlinger til rådighed for kønsherpes
Genital herpes er en meget smitsom og fælles seksuelt overført infektion (STI) forårsaget af herpes simplex virus. Viruset kan opdeles i to fælles stammer kendt som HSV-1 og HSV-2, men genital herpes er hovedsageligt kontraheret gennem HSV-2-stammen, mens HSV-1-stammen forårsager kolde sår. Hovedsagelig forårsaget af ubeskyttet seksuel kontakt – via vaginal, anal eller oral sex – genital herpes er ekstremt almindelig og kan ligge sovende langt det meste af tiden. Når symptomer opstår, kan disse være kløende røde sår og væskeblister.Mens genital herpes er en virus og derfor ikke helt helbredes, er det dog ekstremt håndterbart med mange mennesker, der ikke oplever hyppige udbrud. Ved genital herpes behandlinger kan viruset behandles effektivt og styres, og effekten af ​​et udbrud reduceres. Medikamenter som Aciclovir og Famvir kan bruges til at reducere og forhindre symptomer på genital herpes fra at genoptage, mens Valtrex kan bruges til HSV-2 såvel som forkølelsessår og helvedesild.

Hvad er genital herpes?

Genital herpes er en stamme af herpes simplex viruset (HSV) og en seksuelt overført infektion (STI), der kan ligge sovende langt størstedelen af ​​tiden for mange mennesker. Faktisk er symptomerne så sjældne, at op til 80% af mennesker ikke er klar over, at de har viruset overhovedet, hvilket gør HSV-2-stammen endnu mere smitsom. Når de afslører dets symptomer, kommer de i form af ubehagelige og undertiden smertefulde blærer (læsioner), der ofte forekommer på og omkring kønsorganerne, og dermed navnet, men genital herpes kan også forekomme på mund og lår. Dette kan reducere i sværhedsgrad, frekvens og længde over tid.

At være en viral infektion, er genital herpes en uhelbredelig langvarig (eller kronisk) tilstand og derfor almindelig, især blandt seksuelt aktive voksne. Men det betyder ikke, at tilstanden er vanskelig og livet ændrer sig. Symptomerne har tendens til at blive mere og mere håndterbare over tid og kan være særdeles sjældne. Der er også meget effektive behandlinger som antivirale tabletter, der kan lindre smertefulde symptomer inden for 24 timer, reducere udbrudets tidsrum og kan bruges som forebyggende behandling, hvis du er tilbøjelig til tilbagevendende udbrud på grund af visse udløsere.

Genital herpes er en af ​​to herpes simplex virusstammer under titlen HSV-2. Der er også HSV-1-stammen, der forårsager kolde sår, som er lige så almindeligt, om ikke mere så, såvel som herpes zoster (mere almindeligt benævnt helvedesild).

Hvordan får du kønsherpes?

Genital herpes er meget smitsom og overføres normalt fra den ene person til den næste gennem ubeskyttet samleje. Dette kunne overføres gennem vaginal sex, analsex eller oralsex eller ved at berøre kønsorganerne hos en person med aktive symptomer.

Mens du har kondom, kan du reducere chancerne for at få herpes, kan det stadig overføres til dig, især hvis læsioner (blærer) er til stede, da HSV-2-viruset spredes gennem berøring, hvilket betyder, at viruset kan kontraheres ved at komme ind i Kontakt med huden, hvor et udbrud er til stede.

Symptomer er ikke altid synlige med denne infektion, hvilket betyder, at du ikke nødvendigvis skal have ubeskyttet penetrerende sex med en inficeret person til at fange HSV-2-viruset.

Frekvens og sværhedsgrad af herpesudbrud

NHS siger, at det gennemsnitlige antal udbrud afhænger af, hvor længe du har haft viruset. For dem i det første år har symptomerne tendens til at være værre, men mindskes i sværhedsgrad over tid, og det kan variere fra et til fem udbrud i de første to år.

Dette afspejler også, hvor længe du oplever et udbrud, med de mere intense, langvarige symptomer der sker i begyndelsen og derefter falder over tid og med effektiv behandling. Den gennemsnitlige tidsperiode for et herpesudbrud har tendens til at ligge omkring det to-tre ugers mærke, idet dette falder, når der tages antivirale lægemidler og bruger cremer og salver til at berolige blærer og sår. At starte behandling af herpes hurtigt er afgørende for at reducere tidsrammen for dit udbrud, så mange mennesker holder tabletter og salver på hånden, når den indledende prikkende eller brændende fornemmelse starter.

Det første herpesudbrud vil udstille det værste af symptomerne, før dette også falder over tid.

Sådan forebygger du genital herpes

Brug af kondom giver dig ikke fuldstændig immunitet, men det kan betydeligt reducere din chance for at få STI, især hvis viruset er begrænset til kønsorganerne, da du har et kondom, er 99% effektivt i gennemsnit for alle STI’er, når de anvendes korrekt.

Udover at øve sikker sex ved at bruge kondom, kan du afstå fra samleje og intimt berøring, når sår, blærer og læsioner er til stede, eller der opstår oprindelige symptomer som tingling, da dette er når viruset er mest smitsomt. Dette gælder også for koldsår og kysse.

Når du har genital herpes, kan dette styres ved at overvåge udløsere. Dette kan variere afhængigt af individet og kan omfatte nedskæring på alkohol eller holde stressfri. Dette kan fungere som en effektiv forebyggelse, når der begrænses tilbagevendende udbrud på virussen.

Genital herpes udløser

Herpesviruset kan aldrig helbredes helt, selvom det forbliver dvalent i størstedelen af ​​tiden. Det er ikke helt kendt, hvad der får virussen til at blive aktiv igen og udløse et udbrud. Forskning har vist, at faktorer potentielt kan øge sandsynligheden for at udvikle et udbrud:

 • svækket immunsystem
 • Trætthed og træthed
 • Stress eller angst
 • For højt alkoholforbrug
 • Særlige kostvalg
 • Udstødning af kønsorganerne til direkte sollys
 • Friktion omkring kønsområdet
 • Menstruationscyklus hos kvinder

Et svækket immunsystem på grund af forkølelse eller noget mere alvorligt som kemoterapi kan give virussen mulighed for at sprede sig. Med hensyn til alkohol ændrer dette din krops balance især i form af sukkerindtag, som kan fremme et udbrud. Dette er det samme for sukkerindtag i din kost. Nogle mennesker finder at holde en mental eller fysisk note om, når et udbrud opstår, kan korrelere med et af de ovennævnte udløsere.

Sværhedsgraden og hyppigheden af ​​disse udbrud har tendens til at falde over tid. Andre kan blive heldigere og vil ikke opleve symptomer i måneder eller endda år. Regelmæssigheden af ​​disse udbrud adskiller sig fra person til person.

Genital herpes symptomer

Genital herpes symptomer kan udvikle sig hurtigt med ubehagelige og undertiden smertefulde røde blærer (læsioner) og hudsår, der dannes i kønsområdet, lårene, anus og endetarmen. Blærerne kan også være smertefulde, når de brister og efterlader åbne sår, der let irriteres. Du kan også opleve:

 • Strålende følelse
 • Burning sensation
 • Feber
 • Smerter når du urinerer
 • Usædvanlig vaginal udslip

Symptomer kan vare så længe som 20 dage før de går væk så mange brugsbehandling eller antivirale lægemidler, der kan klare udbruddet i en tredjedel af denne tid. Nogle mennesker finder ud af, at de vil vide, hvornår et udbrud skyldes en prikkende eller brændende fornemmelse, så de kan forberede sig på effektiv behandling.

Derudover går genital herpes gennem det såkaldte “shedding phase”, hvilket betyder at virussen er aktiv på overfladen af ​​huden. Symptomer er ikke ofte synlige i denne fase, men viruset kan stadig videreføres via hud til hudkontakt.

Første genital herpes udbrud

Både første og senere udbrud vil vise symptomer som røde blærer, sårdannelse og en prikkende eller brændende fornemmelse omkring kønsorganerne, men det første udbrud vil normalt være den mest alvorlige og have nogle yderligere faktorer. Sammen med de sædvanlige symptomer vil disse være mere smertefulde første gang, men heldigvis faldt dette efter. Foruden blærer, prikken, smerter ved urinering og vaginal udslip hos kvinder, kan det første udbrud ledsages af:

 • Influenza og kolde symptomer som muskelsmerter, feber og kvalme

Det oprindelige udbrud har også tendens til at være længst i længden, idet den tilbagevendende virus bliver langt mere håndterbar over tid.

Sådan testes genital herpes

Da genital herpes meget sjældent viser nogen symptomer, og ca. 80% af dem med virusen ved ikke engang, at de har det, er testning for STI ekstremt vanskelig. Faktisk vil lægen og praktiserende læger i løbet af en STI- og seksuel sundhedskontrol ikke undersøge kønsherpes, medmindre et øm er til stede. Dette er ned til, at STI’en ikke er synlig, og derfor er testen meget problematisk, ligesom den enkelte er uvidende om, at han eller hun har virusen selv.

Hvis du har en sårpræsentation, kan du gå til en NHS-støttet service til en gratis check-up (dette kan være en seksuel sundhedsklinik, GUM-klinik eller din lægeoperation) hvor de vil tage en prøve af såret under en swab prøve. Dette er ikke smertefuldt, men lægen skal have adgang til dine kønsorganer, hvis det er her såret er placeret.

Genital herpes behandlingsmuligheder

Genital herpes er en fælles seksuelt overført virus, og selvom der ikke er nogen kur, kan du stadig reducere tidsrammen for et udbrud med op til to tredjedele ved at vælge medicin eller behandling.

Dette vil også gøre symptomerne langt mere utholdelige og tilbyde lindring inden for 24 timer. Ved behandling af genital herpes, kolde sår eller helvedesild er det vigtigt at starte din valgte behandling så hurtigt som muligt for maksimal effektivitet. Dette er grunden til at udpege udløsere og holde en lille forsyning, er praktisk anbefalet praksis (altid sørg for at du kontrollerer brugsdato før du tager eller anvender). Nogle finder alle eller lejlighedsvise udbrud at være milde, så din læge kan foreslå, at du ikke bruger behandling overhovedet.

receptpligtig medicin

Behandlinger, der kan købes på recept, er klinisk bevist for at lindre ubehagelige symptomer på genital herpes inden for en dag efter kursets start. Det samme medikament for genital herpes virker ofte også for kolde sår og herpes zoster. Populære behandlinger omfatter Aciclovir, Valtrex og Famvir, der alle kan tages som orale tabletter og er dokumenteret effektive.

Ikke alene mindsker symptomerne betydeligt, så du kan fortsætte med det daglige liv, men udbrudets tid kan falde til omkring fem til syv dage i stedet for gennemsnittet på 20 dage. Visse behandlinger som Aciclovir kan også bruges som forebyggende, hvis du oplever tilbagevendende udbrud, eller ved at en bestemt udløser vil forårsage blærer og sår.

Andre metoder

Selvhjælpsindstillinger kan hjælpe med at overgå de ubehagelige symptomer, og disse er de samme metoder, der anbefales til mange andre infektioner:

 • Mange mennesker finder saltvand kan hjælpe smertefulde sår til at helbrede hurtigere i samme tilfælde, det bruges til at helbrede piercing og andre nedskæringer og infektioner.
 • Et varmt bad kan hjælpe med at berolige åbne sår og smertefulde blærer.
 • Is at lægge på blærerne og sår kan desuden hjælpe med at fremskynde processen, men isen bør aldrig placeres direkte på læsionen, men indpakket i en flannel eller et håndklæde.
 • Olie gelé er let tilgængelig fra dit apotek og kan belægge og hjælpe sårene. Dette er det samme for mange anæstetiske cremer; Dog skal du kontakte din læge før brug.
 • Løse og komfortable tøj forhindrer blærerne i at irritere, samt bomuldsundertøj.
 • Hvis du drikker rigeligt med vand, kan du passere urin uden smerte, hvis dette er et generende symptom for dig.

Levende med genital herpes

Efter kontrahering af herpes, mens det er en kronisk viral tilstand, er det fuldstændig håndterbart, når du har etableret udløserne, symptomerne og den korrekte behandling for dig, men det er nogle retningslinjer for at leve med tilstanden:

 • Behandlingen er praktisk – Medikamenterne går forældede, så kontroller disse dobbelt før du bruger og anvender.
 • Opret en betroet leverandør – På vores hjemmeside tilbyder vi velkendt medicin fra Storbritannien, godkendt af britiske læger.
 • En hurtig kilde – hurtigt at få behandling er afgørende, når man behandler kønsherpes, fordi de antivirale midler, når de tages i løbet af de første 24 timer, vil være den mest effektive.
 • Håndtering af udløsere – ved at holde behandlingen hånden vil hjælpe, men at minimere din kontakt til andre kan reducere antallet af kampe.
 • Dit sexliv – du bør altid fortælle din seksuelle partner (e) før sex. Mens nogle vil vælge imod samleje, når viruset er fuldstændig sovende og du bruger en passende beskyttelse, er der en lille chance for at indgå i viruset. At tilbyde de fulde fakta og rådgivning er ansvarlig og nødvendig for din partners sundhed.

Genital herpes er meget smitsom. Det er yderst vigtigt at forhindre spredning af kønsherpes ved at undgå sex, indtil symptomerne ikke er synlige eller tilstede (det vil sige prikkende sensation) og fortsætter med at anvende kondom derefter.

Din seksuelle partner skal altid være opmærksom på, at du har STI, da genitalherpes ikke forårsager alvorlig helbredskomplikation, er der en moralsk forpligtelse.

Sådan køber du kønsherpes behandling online

På vores hjemmeside opererer vi en sikker og pålidelig service til patienter, der ønsker at købe kønsherpes behandlinger med 100% skøn. For at få en recept skal du tage en kort online konsultation med vores læge, når du bestiller din ordre. Vores læge skal sikre, at denne medicin er egnet til dig, før de kan skrive en recept. Alle behandlinger sendes fra vores apotek til gratis levering natten over, når de bestilles før kl. 16.30. Det betyder, at du undgår ansigts ansigtsudnævnelser og får din behandling potentielt hurtigere end booking og deltager i en aftale i person.