Rygestop

Rygning

Tips og oplysninger om, hvordan du holder op med at ryge og tilgængelig behandling i Storbritannien

Det er altid muligt at afslutte rygning med den rigtige metode, og dette kan omfatte terapi og ressourcer fra NHS, e-cigaretter og receptpligtige tabletter samt over-counter metoder som tyggegummi og pletter. Uanset hvilken teknik du vedtager, når du søger at stoppe med at ryge, vil en kombination af effektiv behandling, der passer til din livsstil og viljestyrke, være din største hjælp.

For at hjælpe dig med at stoppe med at ryge kan du købe receptpligtige tabletter som Champix – en effektiv rygestop medicin, der er tilgængelig – efter at have gennemført en gratis konsultation med os online. Når din konsultation er godkendt, vil vores læge udstede en recept og videregive den til vores apotek, hvor den vil blive afsendt gratis samme eller næste dag levering.

Hvorfor er rygning dårligt for dig?

Rygning er en almindeligt offentliggjort vane med kun negative virkninger. Den største forebyggende dødsårsag i verden, at afbryde dette vanedannende stof er svært, men der findes en lang række metoder, der kan hjælpe dig med at holde op med at ryge for godt. Når du ryger cigaretter, placerer du dig selv i højere risiko for en række kritiske og langsigtede helbredstilstande. Men du vidste, at 20 minutter efter at du stoppede med at ryge, falder din puls tilbage til et normalt niveau.

Det er vanedannende

Cigaretter indeholder nikotin, hvilket er den meget vanedannende substans, der gør vane svært at holde op, især permanent. Dette gør “kold kalkun” (stopper med at ryge pludselig uden yderligere insistering) næsten umuligt for langt de fleste rygere. Faktisk er de fleste rygere, der ønsker at holde op med at komme tilbage, når de forsøger at gå alene, hvorfor der er mange behandlinger og metoder derude, der er designet til at hjælpe.

Rygningsrelaterede forhold

Sundhedsforhold, der er direkte forbundet med rygning, omfatter lungekræft, levercancer, hals- og mundkræft, blærekræft, slagtilfælde, hjerte-kar-sygdomme (hjertesygdom), livmoderhalskræft, nyresvigt, erektil dysfunktion, højt blodtryk og infertilitet. Rygning har også været kendt for at reducere effektiviteten af ​​visse præventionsmetoder og bør altid nævnes under lægeens check-up. Faktisk, når man oplever en række tilstande fra at behandle fedme mod impotens, vil lægerne altid anbefale at holde op med at ryge.

Cigaretpriser

Omkostningerne ved cigaretter kan være en vigtig faktor ved at vælge at holde op med at ryge, da mange rygere kan spare mindst hundrede pund om året afhængigt af omfanget af deres vane. Ud over cigaretomkostninger for den enkelte vil NHS-ressourcerne falde, når de bliver en tidligere ryger baseret på dem, der har brug for medicin eller behandling for røgrelaterede tilstande og sygdomme. På nuværende tidspunkt er disse omkostninger ca. 2 mia. Kr. Hvert år.

Brugt rygning

Som ryger er du ikke den eneste i fare for at udvikle alvorlige sundhedsproblemer, men ikke-rygere i dit miljø er også mere tilbøjelige til at udvikle åndedrætsproblemer på grund af eksponering for brugte røg. Røgen udåndes fra en cigaret, der er synlig, er kun en lille procentdel, med meget røg, der er usynlig for det blotte øje. NHS-tal viser, at antallet af børn, der udsættes for røgen, er signifikant hos læger og praktiserende læger, der modtager besøg fra ca. 250.000 børn på grund af brugt rygning.

De fleste mennesker ved, at rygning har en negativ indvirkning på kroppen, herunder lungerne, hjertet og huden. Langvarig rygning kan dog have en mere skadelig virkning end du ved. Værktøjet nedenfor illustrerer de forskellige kropsdele, som er specifikt påvirket af både direkte og passiv rygning:

Sådan holder du op med at ryge

Afbrydelse af rygning kræver først viljestyrken og ønsker at stoppe permanent. Uden dette vil enhver metode være en opadgående kamp, ​​og succesfrekvensen afspejler dette. Rygestopbehandlinger varierer fra person til person, og ganske ofte kan en kombination virke mest effektivt. For eksempel opfordrer mange mennesker til NHS-ressourcer, der ofte er tilgængelige gratis til din rådighed såvel som bevist medicin, uanset om det er i form af tabletter, plaster eller nikotingummi.

Når man beslutter sig for at holde op med at ryge, er der normalt nogle faktorer at overveje, som kan diskuteres med din læge eller læge. Dette kan omfatte din alder og andre livsstilsvalg samt din historie og din familie. Det kan også afhænge af mængden af ​​cigaretter du ryger dagligt.

Afbrydelse af rygning vil medføre bivirkninger – mest kendt som trang – og en gradvis proces er altid begunstiget over en hurtig løsning. For eksempel er receptpligtig medicin som Champix overtaget i et 12 ugers kursus, hvor mange vælger at fortsætte med en anden dosis, mens patches og tandkød skal anvendes kontinuerligt for at opretholde det nikotinindtag, din krop er blevet vant til. Dette kombineret med venner og familie støtte eller rådgivning kan være den perfekte metode, men i sidste ende udholdenhed, viljestyrke og et stærkt netværk af støtte vil hjælpe dig med at sparke vane for godt.

Hvad sker der, når du holder op med at ryge?

Afslutning af rygning kan påvirke vores kroppe på mange forskellige måder, ikke kun fysisk men også psykologisk. Hovedårsagen til disse virkninger er, at cigaretter indeholder nikotin, hvilket er et stærkt vanedannende stof. Dette skyldes, hvordan det kan påvirke hormonerne frigivet i hjernen, som får dig til at tro, at du har brug for en cigaret. Mange mennesker finder, at at have en cigaret i en stressende situation hjælper med at slappe af dem, når det faktisk bare er midlertidigt tilfredsstillende hjernens længsel efter nikotin.

Psykologisk kan vanen med at have en cigaret efter hvert måltid for eksempel være så stærk som det vanedannende stof selv. For at klare dem effektivt er det nyttigt at vide, hvad de skal forvente, så du kan forberede dig.

De bivirkninger, du oplever, når du holder op med at ryge, er det, der gør det så svært at forblive røgfrit, men sætter et mål for øje og tænker på, hvor længe visse krævelser varer, kan hjælpe dig med at overvinde bivirkningerne.

Når du er fysisk afhængig af cigaretter, kan stoppe rygning medføre nogle bivirkninger, men det er vigtigt at huske at disse er midlertidige. Ovenstående diagram viser, at disse virkninger kan variere fra diarré og hovedpine, til omrøring og rystelser. Mens disse virker ubehagelige, er sandsynligheden for, at de varer lang tid, ekstremt lav. Faktisk viser statistikkerne, at de fleste mennesker normalt oplever disse i et par dage, men de kan selv teste den mest bestemte ex-rygeres reserve.

En af hovedårsagerne til, at folk begynder at ryge igen efter at have givet op, er den følelsesmæssige og psykologiske virkning, som nikotinudtagningen har på dem, noget som afspejles i diagrammet ovenfor. Dette forstærkes især, hvis du ofte bruger rygning som en måde at håndtere stressende daglige situationer på eller hjælpe dig med at slappe af.

Stop med at ryge tidslinjen

Der er også positive virkninger på dit helbred og velvære, der kan begynde så hurtigt som 20 minutter efter rygning din sidste cigaret:

Den bedste måde at stoppe med at ryge på

Nogle mennesker formår at give op med viljestyrke alene, men flertallet opfordrer ekstra hjælp, som er bredt tilgængelig. Cravings og humørsvingninger kan være dæmpet, så du kan sparke vanen for godt.

receptpligtig medicin

Receptpligtig medicin er tilgængelig og bevist effektiv til at hjælpe dig med at holde op med at ryge. Dette inkluderer Champix, et kursus af tabletter, der varer ca. 12 uger. Champix har den højeste succesrate for enhver anden form for rygestop ved 50%. Dette øges yderligere, hvis du beslutter dig for at vælge en anden dosis behandling (hele 24 ugers kursus). Champix virker ved at minimere cravings og hjælper dig faktisk med at udvikle en vaner for vanen. Det bruger ikke nikotin ligesom mange over counter metoder, hvilket betyder at du kan styre væk fra nikotin afhængighed.

Terapi

Forskellige former for adfærdsterapi kan også udforskes som egnede metoder og kan være særligt vellykkede, når de kombineres med en mere fysisk metode til rygestop. NHS har en række støttegrupper, uanset om det er en-til-en til gruppesessioner, der er gratis, der kan bruges på ethvert trin i din rejse. Ex-rygere kan også besøge disse supportgrupper i fremtiden, hvis de er bange for at komme tilbage.

Over counter medication (nikotin erstatningsterapi)

Over counter medicin, også kendt som nikotin erstatning terapi (NRT), er velkendt, når man undersøger rygestop. Selvom det ikke er klinisk bevist, og succesfrekvenserne varierer voldsomt (den permanente afslutningsrate ved brug af en NRT-metode er kun 17%) nogle finder tyggegummi og patches til den perfekte metode, når de afslutter. NRT kan komme i form af plaster, tandkød, inhalatorer og sprøjter, der er tilgængelige i disken og kan rådes efter en diskussion med din læge eller læge.

E-cigaretter

E-cigaretter – også kendt som vaping – er en ny metode, der ofte dokumenteres gennem medierne, men dette vokser i popularitet. Resultatet efter e-cigaretter er stadig utilstrækkeligt, men de har mindre kemikalier end den typiske cigaret og kan hjælpe psykologiske faktorer forbundet med rygning, for eksempel at holde hånden optaget.

Venner og familie

Kold kalkun virker kun for et lille antal rygere, men kombinationen af ​​denne taktik med et stærkt supportnetværk af familie og venner kan gøre det vellykket. Når du beslutter at afslutte, er det tilrådeligt at fortælle dine venner og familie. Det betyder, at eksisterende rygere vil være langt mere forsigtige (du kan endda overtale dem til at deltage i dig), og de kan hjælpe dig i din nødtid (under bivirkninger og trang).

Afslut ryge teknologi

NHS har deres egen SmokeFree-app, der kan hjælpe dig med at overvåge dine fremskridt, herunder de besparelser, du har lavet indtil nu, tips om fortsættelse af din rejse og alle online ressourcer. Appen er også gratis. Ved at trykke på stop med at ryge i din appbutik finder du en lang række apps (gratis og betalt), der kan hjælpe dig med at holde styr på dine fremskridt til det punkt, hvor du lykkeligt ikke længere har brug for det.

Det er aldrig for sent at holde op med at ryge. Hvis du er usikker på hvilken metode til rygestop, der skal bruges, skal du kontakte din læge eller tale med en af ​​vores registrerede læger online, som kan anbefale en passende løsning til dig.

Kan jeg bestille stop med at ryge behandling online?

På vores hjemmeside tilbyder vi kun klinisk dokumenteret medicin, der kræver recept. I Storbritannien omfatter dette Champix; Et 12 ugers forløb af tabletter. For at holde op med at ryge i så lidt som 12 uger kan du bestille dit kursus af Champix rygestoppiller online fra vores hjemmeside. Patienter, der ønsker en pålidelig stop med at ryge behandling for at holde op med at ryge, kan afslutte en kort, fortrolig online-konsultation. Det vil bede dig om at besvare nogle spørgsmål om dit helbred og livsstil for at sikre dig, at du er egnet til denne behandling. Et kursus af Champix vil blive afsendt til din adresse med gratis samme eller næste dag levering.