Vægttab

Vægttab

Information, rådgivning og hjælp til at tabe sig sikkert med bevist medicin

Vægttab er et stort problem for mange mennesker; Det er i det væsentlige et forsætligt forsøg på at reducere kropsmassen for at opretholde en vis grad af fysisk kondition. At være overvægtig kan forårsage både fysiske problemer (fx diabetes, højt blodtryk og højt kolesteroltal) og psykologiske problemer (fx stress og depression). Endvidere kan en overdreven stigning i vægt føre til fedme, hvilket forårsager flere livstruende tilstande. Fedme er et stort sundhedsrelateret problem i verden i dag.

Selvom at tabe selv den mindste mængde af vægt kan være meget gavnlig for dit overordnede helbred, kan det være en udfordring, især når det kommer til kost og motion. Selv når man tager receptpligtig behandling, er kost og motion stadig vigtig; Derfor er livsstilsændringer stadig påkrævet, når man begår vægttab. Alvorligheden af ​​din tilstand bør og vil blive taget i betragtning, når man beslutter hvilke behandlinger der er mest egnede.

Hvad er fedme?

Fedme er en tilstand, der beskrives som den store ophobning af fedt i kroppen. Denne tilstand kan medføre en hurtig stigning i risikoen for udvikling af sundhedsmæssige problemer, såsom diabetes og hjertesygdomme. Denne tilstand er ved at blive mere almindelig i Storbritannien, hvor fedmefigurer tredobler siden 1980, ifølge en nylig undersøgelse. Fedme er normalt forbundet med valg af livsstil (dvs. en usund, ubalanceret kost og manglende motion) og genetik.

Diagnosticering af fedme

Fedme diagnosticeres ved at måle individets kropsmasseindeks (BMI). Medicinske fagfolk bruger dette som den primære indikator ved diagnosticering af fedme. Denne form for måling bestemmer om en persons vægt er sund i forhold til deres højde. Standardskalaen angiver, at din BMI skal være mellem 18,5 og 24,9. Dette er klassificeret som et tilstrækkeligt sundhedsområde ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Når din BMI er over 25 vil du blive diagnosticeret som overvægtig, og hvis den er over 28, vil du blive diagnosticeret som overvægtig.

Årsager til fedme

Fedme kan skyldes en række forskellige faktorer, der kan knyttes til livsstilsvalg samt arvelige forbindelser. Disse faktorer adskiller sig fra person til person, men fedme er normalt forbundet med dårlige kostvaner og manglende motion. Andre påvirkninger, der bidrager til fedme kan omfatte:

 • Psykologiske faktorer – følelser af sorg, stress og vrede kan negativt påvirke dit forhold til mad
 • Sociale faktorer – Overvægtige familiemedlemmer kan påvirke dine kostvaner og øge sandsynligheden for, at du også er overvægtig eller overvægtig
 • Medicin – nogle lægemidler (fx antidepressiva) kan forårsage vægtøgning som en bivirkning, som potentielt kan føre til fedme
 • Hormonale komplikationer – tilstande, såsom polycystisk ovariesyndrom og en underaktiv skjoldbruskkirtel, kan være medvirkende faktorer til betydelig vægtforøgelse

Sådan taber du

Kost

En afbalanceret og kontrolleret kost sammen med konsekvent motion kan hjælpe dig med at opretholde en sund livsstil på lang sigt. At tale med en læge eller diætist er afgørende ved tildeling af den bedste kost og motion plan.
Når du først har besluttet dig for en plan, er det vigtigt at overholde følgende tips:

Indstil mål inden for en realistisk tidsplan
Det er vigtigt at bestemme mængden af ​​vægt, du ønsker at tabe og indstille en opnåelig tidsramme for at gøre det. Hvis du har til hensigt at miste en betydelig vægt, er det vigtigt at holde fremskridt ensartet, selv når dine mål virker uopnåelige.

Derfor er det nyttigt at indstille ugentlige eller månedlige mål, så når du har nået et mål, kan du gå videre til det næste. Indstilling af en realistisk tidsplan sikrer, at du undgår hurtigt vægttab, hvilket kan være meget skadeligt for dit helbred.

Opret en trin-for-trin handlingsplan
Når du har valgt dine indledende vægttabsmål, er det nødvendigt at oprette en rationel handlingsplan for at nå hvert mål. Vælg rimelige handlinger, der får størst effekt på dit vægttab.

Hvis du for øjeblikket spiser en betydelig mængde fødevarer med højt indhold af fedt og / eller sukker, kan din handlingsplan være at reducere dit indtag af denne mad om ugen. Når disse mål er nået, kan du revidere din handlingsplan for at nå det næste mål.

Overvåg dit nuværende fødeindtag før kosten
Det er nyttigt at kende mængden af ​​mad du spiser i øjeblikket. Ved at holde en dagbog indeholdende hvor meget du spiser i løbet af en uge eller så kan du finde ud af, hvor mange gange du snakker om dagen og hvor mange måltider du har om dagen.

Du kan derefter bestemme, hvilke snacks der ikke er nødvendige, og du kan klippe ud af din kost, som kan indgå i din handlingsplan. Deling af din dagbog med en læge eller diætist kan være meget gavnlig. Kort sagt, det er nødvendigt at reducere mængden af ​​mad, du spiser for at tabe sig.

Efter de britiske EatWell dietary guidelines (vist nedenfor) kan bidrage til at opretholde en sund, afbalanceret og ernæringsmæssig kost:

Men slankekure kan være et problem, hvis du ikke er i stand til at lave sunde og næringsmæssige måltider for dig selv på grund af tidsbegrænsninger eller produktionsomkostninger. Hvis du lever en hurtig og travl livsstil, kan det være næsten umuligt at finde tid til at lave en kostplan og holde fast ved den. I dette tilfælde kan receptpligtig medicin være den bedste løsning.

Øvelse

Det er en simpel kendsgerning, at du skal forbrænde flere kalorier, end du spiser for at kunne tabe sig. Regelmæssig fysisk aktivitet er afgørende, når du opretholder dit vægttab. Start med blot et par minutters motion pr. Dag. Som din fitness forbedrer du kan øge den tid, du bruger på at udøve og kan deltage i mere anstrengende øvelse teknikker. Hvis det er mere hensigtsmæssigt, træk i korte sporer i ti minutter eller så igennem dagen. Til sidst tilføjer tiden alle sammen og helt sikkert gør en forskel.

Med hensyn til hvilke øvelser at vælge imellem kan du gøre alt, hvad der virker dit hjerte, lunger og muskler. Dette viser, at øvelsen tager indflydelse og gør en forskel. Nogle nyttige aktiviteter at overveje er:

 • Gåture
 • Løb
 • Cycling
 • Svømning
 • Jogging
 • Fitness klasser
 • Dancing
 • Sportsaktiviteter (fx fodbold, tennis, skiløb osv.)

Styrketræning er også gavnlig. Du kan bruge vægte, modstand bands og endda din egen vægt. Dette kan opnås i et motionscenter eller hjemme, hvis du har adgang til det nødvendige udstyr og væsentlige ting. Det er også vigtigt at strække efter træning for at forbedre fleksibiliteten og undgå skade.

Sørg for at du snakker med din læge, før du starter et træningsprogram. American College of Sports Medicine anbefaler dig at se din læge, før du går i gang med kraftig motion, hvis du er en mand over 45 år, en kvinde over 55 år eller har en medicinsk tilstand. Dette vil hjælpe dig med at tabe sig sikkert.

Kost og motion arbejder direkte i overensstemmelse med din adfærd. Uden selvbevidsthed og et stærkt, ensartet motivationsniveau kan kost og motion kun hjælpe dig så meget. Det er denne vilje til at lykkes i at tabe sig, der kan garantere, at du vil bevare dit ønskede vægtniveau og fitness i det lange løb. Dette er vist i billedet nedenfor:

På trods af fordelene ved motion kan det være meget svært at finde tid på dagen for at udøve nok til at gøre en forskel. Forskellige livsstilsfaktorer kan komme i vejen for at indføre en effektiv træningsplan. Også, hvis du i øjeblikket beskæftiger sig med en skade eller helbredstilstand, kan det forhindre dig i at deltage i visse øvelser, der er nødvendige for at nå dine specifikke vægttabsmål. I dette tilfælde kan alternative muligheder, som receptpligtig medicin, være værd at overveje.

Vægttabsindstillinger

receptpligtig medicin

Som et akkompagnement til kost og motion kan du også bruge receptpligtig medicin. Dette bør gøres i samklang med kost og motion, fordi naturlige vægttab er stadig vigtige.

En tilgængelig behandling, vi kan ordinere, er Xenical, som er den eneste receptpligtige medicin, som vi i øjeblikket sørger for vægttab. Dette er en receptpligtig fedme behandling, der indeholder den aktive ingrediens orlistat. Xenical tabletter virker ved at binde til lipaser i din mave. Lipaser er enzymer, der nedbryder fedt, så det kan blive absorberet i dit system og opbevares. Xenical kan stoppe op til en tredjedel af fedtet i din kost fra at blive absorberet.

Som nævnt er dette en behandling, der er ordineret specifikt til fedme. For at opdage, hvorvidt du er klassificeret som overvægtig, kan du bruge en BMI-kalkulator, som er den standardmåling, der bruges til at bestemme, hvorvidt en person er overvægtig eller ej. Xenical tabletter kan købes sikkert og sikkert online fra vores hjemmeside.

Kirurgi

Hvis du er vægt forårsager alvorlige helbredskomplikationer, så kan noget som vægttabsoperation overvejes. Operationen vil begrænse mængden af ​​mad, du kan spise. Fælles metoder indbefatter mavebåndkirurgi, gastrisk bypass, bilopankreatisk omledning og mave gastrostomi. En privat udført operation af en kirurg kan koste op til 20.000 kr. Eller derover og kan nogle gange føre til bivirkninger som hævelse, blå mærker og ardannelse.

Vægttab kirurgi er normalt set som en sidste udvej under ekstreme omstændigheder, og et stort antal medicinske fagfolk ville faktisk se for at undgå at anbefale denne form for behandling så meget som muligt. Yderligere informationer og ressourcer vedrørende vægtoperationer kan findes på NHS.

Hypnose og over-counter alternativer

Andre alternative muligheder er tilgængelige, herunder over-the-counter behandlinger og alternative psykoterapier, men spørgsmålet er, at der i disse praksis ikke har været meget afgørende forskning udført.

Alternativer for diskotek kan f.eks. Ikke bevise deres effektivitet, og brugerne kan finde sig selv at bruge penge på behandlinger, der ikke har nogen eller en utrolig begrænset virkning; På samme måde, selvom mange mennesker taler for det, er mentale muligheder som hypnoterapi ikke blevet undersøgt eller studeret nok til at sige endeligt, at de vil arbejde. Den langt sikreste og bedst beprøvede metode til supplerende vægttab kan derfor findes i de medicinsk afprøvede og kvantitativt beviste receptpligtige vægttaboptioner.

Kan jeg købe vægttabsbehandlinger online?

Hvis du søger hjælp og gør det lettere at tabe sig, giver vi på vores hjemmeside en effektiv løsning. Den receptpligtige vægttabbehandling, vi tilbyder, er Xenical, taget oralt i form af piller, hvilket kan blokere det fedt, du spiser per måltid. Denne klinisk bevist medicin kan bestilles hurtigt og sikkert efter en hurtig, enkel online konsultation.

Denne konsultation vil blive gennemgået af et af vores team af registrerede læger i Storbritannien. Hvis de føler at du er sikker og egnet til denne behandling, vil de udstede en recept. Vores UK apotek sender derefter din medicin via vores næste dag leveringstjeneste. Hvis du bor i et London postnummer, kan du være berettiget til levering samme dag.